logga

Värmepumpskirurgen är av Sverigepumpen utsedd och titulerad som expert av deras koncept samt varusortiment. När du anlitar någon av Sverigepumpens få utvalda experter så vet du att du är garanterad den absolut bästa servicen och expertisen vad gäller värmepumpar, inomhusklimat, komfortkyla samt luftrening.

För att bli klassad och titulerad som Expert så krävs det många års branscherfarenhet samt kundnöjdhet.
Sverigepumpen kvalitetssäkrar ständigt sina experter för att se till att dessa lever upp till dem hårt ställda krav som finns.

Vårt ansvarsområde som experter består av att leverera en helt färdig funktion som är skräddarsydd för just ditt hus och dina unika förutsättningar.
Du som kund är i goda händer från start.

Vanliga frågor

Vad är Sverigepumpen?
Företaget bakom Sverigepumpen, Kinnan AB grundades 1989 med målet att ge svenska folket ett bättre inomhusklimat. Ett mål och motto som kvarstår än idag. 2004 föddes formen för konceptet ”Sverigepumpen” som från början utvecklades genom att anpassa värmepumpar för de svenska hemmet och det svenska klimatet. Vi är ingen tillverkare av värmepumpar utan väljer ut de allra bästa produkterna på marknaden och gör dem ännu bättre innan vi ger dem stämpeln Sverigepumpen. Vi adderar bland annat "sparmössan", ett isolerande skydd som sätts på röranslutningen på utedelen för att förhindra värmeförlust vilket ger en högre effektivitet på pumpen. På några modeller adderar vi en Blue-fin beläggning på kondensorn i utedelen vilket gör att värmepumpen klarar vädrets påfrestningar mycket bättre. Vi har även ett integrerat tak på samtliga Panasonic Luft-Luft utedelar. 
Genom hårt jobb har vi utvecklat konceptet och produkterna i strävan efter att bli nummer ett på inomhusklimat, vilket nu har resulterat en bredare produktportfölj med marknadens ledande klimatprodukter. Vi strävar efter det perfekta inomhusklimatet för alla våra kunder.


Varför ska man välja Sverigepumpen?
Sverigepumpen har tillsammans med Sveriges ledande installatörer format unika lösningar för över 200 000 svenska hem. Med en erfarenhet som sträcker sig över decennier erbjuder vi trygghet och kompetens i valet av uppvärmning och inomhusklimat. Med Sverigepumpen får du upp till 14 års trygghet på din värmepump, som är utvald just för att passa i ditt hem. För att kunna skapa ett optimalt inomhusklimat gällande kyla, värme och luftkvalité gör vi alltid ett hembesök för att se vad just Ni har för förutsättningar. För detta har vi valt ut marknadens ledande produkter och gjort dem ännu bättre, det är Sverigepumpen.

Hur bokar jag en service på min nuvarande värmepump?

Vi utför service på alla olika märken av luftvärmepumpar, gå bara in under länken service och fyll i formuläret till vår kundtjänst så kontaktar vi dig inom kort.


Hur mycket sparar jag på att byta min nuvarande värmepump mot en ny Sverigepump?
Det är olika, det beror på hur gammal din värmepump är och vad den har för effekt. Normalt tappar en luftvärmepump effekt efter ett par år, regelbunden service är ett bra bot mot detta. Boka ett kostnadsfritt hembesök så kan du få reda på hur din nuvarande luftvärmepump mår och se hur mycket mer du kan spara genom att installera en ny Sverigepump.

Ställ en fråga till oss

Hur fungerar det?

Uppvärmning kan vara både svårt och rörigt. Läs nedan för att få en klarare blick om hur du enklast kommer igång.
Det finns många aspekter att ta hänsyn till vid köp av en ny luftvärmepump – befintligt värmesystem, planlösning, storleken på Ert hus, luftflöden, isolering med mera. Dessutom tittar man på vilka funktioner Ni önskar av värmepumpen, t ex om den även ska kunna kyla delar av huset under sommaren, om den skall kunna fjärrstyras etc. När man hittat rätt modell är även rätt placeringen av värmepumpen är en viktig faktor för att få bästa möjliga besparing (fel placering kan och val av värmepump kan leda till en sämre besparing med flera tusenlappar per år och en dålig värmespridning). För att få bästa möjliga besparing och ett tryggt ägande utför vi alltid ett hembesök där vi utför en husanalys och tittar på bland annat dessa parametrar och beräknar vilken värmepump som passar Ert hus bäst, för att Ni skall få den absolut bästa besparingen och värmefördelning.

​Besparingen kan börja.

Att välja en Sverigepump...

Är naturligtvis något du gör både för dig själv och människorna omkring dig. Helt enkelt för att våra värmepumpar alltid tar hänsyn för välbefinnandet för fler än en person.
Även om vissa personer råkar befinna sig utanför ditt hus eller tillhör kommande generationer. Det är lika njutningsfullt som det är ansvarsfullt.
Precis som du kan vänta dig av en Sverigepump.

Hur en värmepump fungerar

Utomhusdelen tar värmeenergi från utomhusluften, värmeenergi finns i uteluften även vid kalla minusgrader, vilket i praktiken betyder att utomhusdelen suger in -10 gradig luft och tar värme ur denna och skickar sedan ut 8 gradig luft, den värmen som den tagit transporteras sedan med köldmediekretsen in till värmepumpens inomhusdel som i sin tur värmer huset. Värmepumpens COP (verkningsgrad) visar hur mycket värmeenergi du kan få ut av en värmepump vid +7 (utomhus), till exempel så har en LG Nordic Prestige Plus 9, 5,61 i COP vilket betyder att utomhusdelen kan tillverka 5,61 kW värmeenergi av 1kW el. Men COP värdet kan vara ointressant då det kan sjunka väldigt mycket när det blir kallt på vissa billigare värmepumpar vilket genererar en sämre besparing. Därför är det alltid viktigt att titta på fler parametrar när man väljer värmepump. Så som luftflöde, värmeeffekt vid kalla minusgrader etc. Lås oss berätta mer om detta på hembesöket.
Klicka här för bokning av hembesök

Vad passar dig och ditt hus bäst?

Beroende på hur du definierar din egen stil och dina behov, kan du välja bland Sverigepumpens många funktioner och designlösningar.
Dessa förmånliga och funktionella lösningar tex värmepumpar som liknar spegel, eller varför inte en
tavla som du själv byter motiv på?
Att kunna ha full kontroll över värmepumpen och ditt inomhusklimat vart du än befinner dig med våra smarta Wifi lösningar?

Allt detta adderar lyx, besparing samt komfort och speglar vår filosofi att funktion och skönhet passar lika bra ihop som handen i handsken.

Valmöjligheterna är nästan oändliga med Sverigepumpen, vilket oftast är bra. Tyvärr kan det samtidigt bli lite rörigt, och därför besöker vi dig mer än gärna för att se vilken lösning som skulle passa just ditt hus.
Givetvis är det helt kostnads och förpliktelsefritt.


I Sverigepumpen ingår alltid 3 års garanti och därefter en 2-årig trygghetsförsäkring på hela värmepumpsanläggningen.
Trygghetsförsäkringen kan sedan förlängas för varje år upp till hela 14 år. Vi bjuder även på en 5-årig åskförsäkring när du köper en Sverigepump.
Det kallar vi trygghet.
Glöm inte att regelbunden service av din värmepump säkerställer en hög besparing över tid och förlänger livslängden på ditt system. Utebliven rengöring och underhåll innebär ca 10% lägre besparing per år.

Kontakta oss redan idag för ett kostnadfritt hembesök

Telefon
070-35 44 052

Mån-Fre 08.00-17.00